Σύστημα ελεγχόμενης πτήσης-Aviator Harness

Οι παπαγάλοι είναι σχεδιασμένοι από την φύση να πετούν ελεύθερα. Κάτι τέτοιο βέβαια  δεν είναι πάντα εφικτό για τα κατοικίδια πτηνά. Για να παραμείνει όμως υγιής  ένας παπαγάλος , σωματικά αλλά και ψυχολογικά, θα πρέπει να ασκείται συχνά, να πετάει όχι μόνο σε εσωτερικό χώρο αλλά και στη φύση. Οι πτήσεις είναι πολύ σημαντικές για την αύξηση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης του παπαγάλου μας ενώ ταυτόχρονα βελτιώνεται επίσης η κινητικότητα, η ζωντάνια, και η διάθεση του παπαγάλου μας για κοινωνικοποίηση.
Το Aviator harness  είναι ένα προϊόν  που έχει προκύψει μετά από έρευνα 20 χρόνων και συνδυάζει όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Eίναι φτιαγμένο από ασφαλή μη τοξικά υλικά, έχει μικρό βάρος και ελαστικότητα. Έτσι φορώντας στον παπαγάλο μας, μας παρέχει ασφάλεια για να αποφεύγεται οποιοδήποτε ενδεχόμενο διαφυγής ή τραυματισμού. Είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να πιέζει και να ενοχλεί τον παπαγάλο μας όσο το δυνατόν λιγότερο ενώ επιτρέπει πτήσεις αρκετά μεγάλων αποστάσεων. Δεν απαιτείται συναρμολόγηση καθώς αποτελείται από ένα κομμάτι, ενώ προσαρμόζεται πολύ εύκολα και γρήγορα στον παπαγάλο μας.

Προετοιμασία χρήσης του Aviator harness


Aρχικά θα πρέπει να «καλοπιάσουμε» τον παπαγάλο μας για να είναι πιο δεκτικός  έτσι ώστε να τοποθετήσουμε το harness ευκολότερα. Τα περισσότερα πουλιά επιτρέπουν στο ιδιοκτήτη τους να τα αγγίζει στο κάτω μέρος το φτερών αλλά όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα γιατί αισθάνονται ευάλωτα απέναντι στον κίνδυνο. Έτσι λοιπόν το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να κάνουμε ασκήσεις  για να συνηθίσει ο παπαγάλος μας και να μας επιτρέπει να σηκώνουμε τα φτερά του.  Η άσκηση αυτή πρέπει να επαναλαμβάνεται για μερικά λεπτά καθημερινά έτσι ώστε να πετύχουμε την εξοικίωση που απαιτείται για να μας επιτρέψει ο παπαγάλος μας να του τοποθετήσουμε το harness.

Tο επόμενο βήμα είναι να εκπαιδεύσουμε τον παπαγάλο μας να ανέχεται πράγματα γύρω από το σώμα και τον λαιμό του.  Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε  τυλίγοντας απαλά τα χέρια μας γύρω από το σώμα και τον λαιμό του πουλιού, έτσι ώστε σιγά σιγά να συνηθίσει την αίσθηση αυτή γύρω από το σώμα του. Επίσης ένας διαφορετικός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσουμε το αγαπημένο του παιχνίδι και να το ακουμπάμε απαλά στον λαιμό, στο κεφάλι και γύρω από το σώμα του.

Το τελικό βήμα είναι να κάνουμε οικείο το aviator harness  στον παπαγάλο μας. Aυτό είναι κάτι σχετικό εύκολο καθώς οι περισσότεροι παπαγάλοι είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι και δεκτικοί με κάθε νέο παιχνίδι. Δίνουμε το aviator harness στον παπαγάλο μας και τον αφήνουμε να το εξερευνήσει, να το περιεργαστεί και να παίξει μ΄αυτό. Έτσι δεν θα φοβάται όταν προσπαθήσουμε να το τοποθετήσουμε καθώς η εικόνα του harness θα του είναι γνώριμη. Oι ασκήσεις αυτές θα πρέπει να επαναλαμβάνονται για λίγα λεπτά καθημερινά, ενω δεν ξεχνάμε πάντα να επιβραβεύουμε κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης, με κάποια λιχουδιά.

Οι πρώτες φορές τοποθέτησης του aviator harness είναι πάντα δυσκολότερες και για εμάς αλλά και για τον παπαγάλο μας. Μετά τις πρώτες φορές είναι βέβαιο ότι ο παπαγάλος μας θα συνηθίσει την διαδικασία και θα μπορεί χάριν στο aviator harness, να απολαμβάνει με τον ιδιοκτήτη του, μια βόλτα στην παραλία ή στην εξοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Aviator harness μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας χρησιμοποιώντας την Φόρμα Επικοινωνίας μας ή στην ομάδα μας στο facebook.

Eυχαριστούμε θερμά την Νατάσσα για την παραχώρηση των φωτογραφιών και τον όμορφο Claudio που πόζαρε φορώντας το Aviator harness.